Μαρμελάδα Κυδώνι
υλικά για κάθε
800 γραμ κυδώνι καθαρισμένο
600 γραμ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό φύλλα αρμπαρόριζα
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 λεμόνι τον χυμό
εκτέλεση
καθαρίζουμε ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να μαυρίσουν τα κυδώνια μας για να μας βγει κόκκινη η μαρμελάδα μετά από μισή ωρίτσα που τα καθαρίσαμε τα βάζουμε μαζί με την ζάχαρη και το ναρο να τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου!!! μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βάζετε στην κατσαρόλα το ραβδομπλεντερ η’ τα βάζετε στο μουλτι το χτυπάτε όσο εσείς θέλετε να είναι πολτοποιημένη η μαρμελάδα σας και το βάζετε πάλι στην φωτιά προσθέτοντας την κανέλα και το λεμόνι την αρμπαρόριζα και το βράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα σας! η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν βγάζοντας μια κουταλιά και ρίχνοντας ξανά στην κατσαρόλα κολλάει στο κουτάλι και το κυδώνι είναι φρούτο που έχει πολύ πηκτίνη και δένει εύκολα
καλή επιτυχία