Μαρμελάδα πατζάρι
κάθε φορά όλο και κάτι θα βρίσκω να δημιουργώ με το αγαπημένο μου πατζαράκι
Υλικά
800 γραμ πατζάρι βρασμένο με μια κουταλιά αλάτι
600 γραμ ζάχαρη
1 κ,γ, κανέλα
30 γραμ χυμό λεμονιού
εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και βράζουμε τα πατζάρια μας με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι!!!
Όταν είναι έτοιμα σαν να θέλουμε να τα κάνουμε σαλάτα τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε,
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και τα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους!!!
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά περίπου!!!
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βάζετε στην κατσαρόλα το ραβδομπλεντερ η’ βάζετε το πατζάρι στο μουλτι
Το χτυπάτε όσο εσείς θέλετε να είναι πολτοποιημένη η μαρμελάδα σας
Το βάζετε πάλι στην φωτιά προσθέτοντας την κανέλα και το λεμόνι και το βράζετε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα σας!
Είναι από τις καλύτερες μαρμελάδες που έχετε δοκιμάσει!!!!
Το τεστ της μαρμελάδας για να δείτε αν είναι έτοιμη ρίχνετε ένα κουταλάκι σε ένα πιατάκι και τραβάτε μια γραμμή στην μέση με το κουταλάκι.
Αν η γραμμή μείνει είναι έτοιμη η μαρμελάδα σας.
Αν δείτε ότι πάει να ενώσει η μαρμελάδα στο πιατάκι τότε θέλει ακόμα δέσιμο.
Όταν είναι έτοιμη την βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.