Λεμονάδα by Mairh
Την φλούδα την κάνουμε γλυκό κουταλιού
Το ξύσμα το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τα γλυκά μας
Τον χυμό για μια υπέροχη λεμοναδίτσα
υλικά
2 ποτήρια χυμό Λεμονιών
Με αυτή την ποσότητα έχετε μια γλυκιά λεμονάδα, αν θέλετε να είναι περισσότερο ξινή η λεμονάδα σας προσθέστε άλλο ένα ποτήρι χυμό ή και περισσότερο.
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε σιρόπι με τα 2 1/2 ποτήρια νερό και το 1 κιλό ζάχαρη το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει το σιροπάκι μας και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!δεμένο είναι όταν βγάλουμε λίγο σιρόπι με ένα κουταλάκι και στάξουμε σε ένα πιατάκι και μείνει κόμπος το σιρόπι μας!!!!
Οταν είναι κρύο το σιρόπι μας πλένουμε καλά τα λεμόνια μας και τα στύβουμε, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα 2 ποτήρια χυμό μέσα στο σιρόπι μας και ανακατεύουμε αρκετά μέχρι να εχουμε έναν υπέροχο χυμό Λεμονιού!!!!
Τον βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια κάθε φορά που θέλουμε χυμό κουναμε Το μπουκάλι μας και το σερβίρουμε δροσερό!
Το διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς μήνες !!!!
Το σερβίρετε με ένα μέρος χυμό και τρία μέρη νερό.
Η καλύτερη όμως εκδοχή του είναι με ανθρακούχο νερό δοκιμάστε είναι τέλειο!