Πλατάρια στην γάστρα με πουρέ
Ένα νόστιμο και οικονομικό κυριακάτικο φαγάκι
Υλικά
6-8 πλατάρια
4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά σε στικάκια
1 ποτήρι ντοματοπολτός
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 φύλα δάφνη
μερικούς κόκκους μπαχάρι
2 ντομάτες σε ροδέλες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τα πλατάρια.
Τα στρώνουμε στην γάστρα κοντά το ένα με το άλλο.
Από πάνω βάζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο τις πιπεριές τον ντοματοπολτό την δάφνη και το μπαχάρι.
Τέλος στρώνουμε ροδέλες ντομάτας και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
δεν βάζουμε νερό στην γάστρα ψήνουμε στους 200 σκεπασμένη για μια ώρα και μετά ανοίγουμε να δούμε αν έχει υγρά και ψήνουμε περίπου μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστο το φαγάκι μας.
Υλικά πουρέ
4-5 πατατες
μια κούπα παρμεζάνα
μια μικρή κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζω και βράζω τις πατάτες σε καλά αλατισμένο νερό .
Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Εγώ τις πολτοποιώ στον μύλο.
σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και ρίχνω τον πολτό πατάτας τα μπαχαρικά και τέλος την παρμεζάνα και ανακατεύω καλά.
Ο πουρές είναι συνταγή της φίλης μου βασούλας
από την Η Τρελοκουζίνα Της Βασούλας!!!
Ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγούλα σου!!!