Ομελέτα λαχανικών
Υλικά
5-6 μελιτζάνες τσακώνικες
3 κολοκυθάκια
4 πατάτες
8 αυγα
2 μικρές κρέμες γάλακτος
200 γραμ γκούντα ‘η ότι άλλο κίτρινο τυρί θέλετε
μπόλικο αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο για το άλειμμα τον λαχανικών
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια.
Τα λαδώνουμε με ένα πινελάκι και τα αλατίζουμε.
Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα όποτε και τα βγάζουμε.
Την ίδια ώρα που ψήνουμε τα κολοκυθάκια βάζουμε σε αλατισμένο νερό τις μελιτζάνες να ξεπικρίσουν.
Όταν βγάλουμε τα κολοκυθάκια με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τις μελιτζάνες.
Τις πατάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και αν θέλουμε τις ψήνουμε και αυτές, έμενα μου αρέσουν τηγανίτες.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο την βουτυρώνω και στρώνουμε τις μελιτζάνες ακτινωτά να γεμίσει ο πάτος και τα τοιχώματα.
σε ένα μπολάκι χτυπάμε τ αυγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κίτρινο τυρί.
Με ένα κουτάλι βάζουμε κάθε στρώσει που δημιουργούμε στην φόρμα μερικές κουταλιές από τα μείγμα των αυγών.
Πάνω από τις μελιτζάνες στρώνουμε πατάτες πάλι μείγμα και κολοκυθάκια μείγμα και τέλος πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα.
Τα ψήνουμε στους 180 με 190 αέρα μέχρι να πάρει από πάνω χρώμα η ομελέτα μας.
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε περιμένουμε λιγάκι να κρυώσει και την γυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Προσοχή την φόρμα την βάζω σε ένα δεύτερο ταψί για να μην μου τρέξουν στην κουζίνα μου υγρά και την λερώσουν.
καλή σας επιτυχία.