1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι
υλικά
1 μικρό λάχανο
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια η μίση ποσότητα περασμένη από το μουλτι και η άλλη μισή ποσότητα σε φετούλες
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι κίτρινο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ρύζι γλασέ
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
1 μελιτζάνα φλάσκα χοντροτριμμένη
1/2 πιπεριά σε ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
1 1/2 λεμόνι τον χυμό του
3 κγ κορν φλάουρ
Ζεμάτισμα
υπάρχουν δυο τρόποι να ζεματίσετε το λάχανο.
πρώτος τρόπος είναι ο κλασικός ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό το λάχανο μας και αφαιρούμε σιγά σιγά τα φύλλα.
δεύτερος τρόπος αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο με ένα μυτερό μαχαίρι και το βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 μέρες.
όταν θέλετε να κάνετε τους ντολμάδες το βγάζετε 12 ώρες πριν να ξεπαγώσει και μετά παίρνετε ένα ένα τα φύλλα και είναι σαν ζεματισμένα.
Γέμιση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα ποτηράκι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα όλα τα λαχανικά μας.
στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο τα μυρωδικά μας και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό για ακόμα 3-4 λεπτάκια στην φωτιά.
σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση!
Τύλιγμα
στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε μερικά χοντρά κομμάτια από το λάχανο και επάνω εκεί τοποθετούμε τους ντολμάδες μας σε κυκλική σειρά.
τέλος στρώνουμε από πάνω τα μανιτάρια που κρατήσαμε σε φέτες.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι πιπέρι το δεύτερο ποτηράκι ελαιόλαδο και 2 ποτήρια βρασμένο νερό και βάζουμε την κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου!
μόλις είναι έτοιμοι οι ντολμάδες μας παίρνουμε από την κατσαρόλα αρκετό ζουμάκι και και το ρίχνουμε σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ.
Όλα μαζί τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρει ακόμα μια βράση και είναι έτοιμο το υπέροχο φαγαάκι μας!

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors