1 2 3 4 7 8 9 10

Καλαμαράκια γεμιστά απλά και νόστιμα
8 μεγάλα καλαμάρια
4 κγ κίτρινο ρύζι
4 κγ Καρολίνα ρύζι
1 κούπα άνηθο κρεμμυδάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
2 ποτήρια τοματοχυμό
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 σφηνάκι ούζο
2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
οδοντογλυφίδες
εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια
ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα ποτηράκι ελαιόλαδο να σοτάρουμε
τα κρεμμύδια και το καρότο.
προσθέτουμε το άνηθο και τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το ρύζι τον ντοματοχυμό αλατι πιπέρι και ένα ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράσει σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε αρκετές τρυπούλες στα καλαμαράκια μας.
Τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι και κλείνουμε με Οδοντογλυφίδα.
Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε το δεύτερο ποτηράκι ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε λιγάκι τα γεμισμένα καλαμαράκια και προσθέτουμε το δεύτερο ποτήρι ντοματοχυμό.
ρίχνουμε και λίγο νεράκι και μόλις πάρει βράσει το φαγάκι μας χαμηλώνουμε την φωτιά
και αφήνουμε να σιγοβράζει.
προσοχή να μην γεμίζετε πάρα πολύ τα καλαμαράκια να έχουν λιγάκι κενό να μην σκάσουν όταν αρχίσει να βράζει το ρυζάκι μας.
Για κάθε καλαμαράκι μετράτε από ένα κουταλάκι του γλυκού ρύζι.
Αν βαζετε μισό Καρολίνα και μισό κίτρινο ρύζι η γέμιση είναι πολύ καλύτερη.

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors