Μοσχαράκι fajita (φαχίτα) με ρύζι

Μοσχαράκι fajita (φαχίτα) με ρύζι

1 2 3 4 5 6

Μοσχαράκι fajita (φαχίτα) με ρύζι
το φαχίτα είναι ένα καυτερό καρύκευμα
υλικά
1500 γραμ σπαλομίτα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 καρότα ροδέλες
1 λεμόνι
2 κσ μουστάρδα
1 κσ κάπαρη
λίγη ρίγανη
αλάτι & λίγο πιπέρι
1 κγ fajita (φαχίτα)
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού κίτρινο ρύζι
λίγο κορν φλάουρ
εκτέλεση
βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε μουστάρδα καρότα κάπαρη φαχίτα ρίγανη αλάτι πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και κάθε φορά που χρειαζόσαστε συμπληρώνουμε.
Στην χύτρα κάνει 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο το κρεατάκι μας φροντίζουμε να εχουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 ποτήρια ζουμάκι.
σε μια δεύτερη κατσαρόλα κάνουμε το ρυζάκι μας βάζοντας 1 1/2 ποτήρι ζουμάκι από το μοσχαράκι μας μαζί με ότι πάρει η κουτάλα. πχ καρότα κάπαρη κλπ και στην δεύτερη κατσαρόλα συμπληρώνουμε ακόμα 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι και βράζουμε το ρυζάκι μας.
Στην κατσαρόλα που είναι το μοσχαράκι ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι που μέσα λιώνουμε το κορν φλάουρ και τ’ αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και είναι έτοιμο.
Το ρυζάκι μας μόλις έχει απορρόφηση τα υγρά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.