Ρεβίθια τουρσί με λουκάνικα

Ρεβίθια τουρσί με λουκάνικα

1 2 3 4 5 6

Ρεβίθια τουρσί με λουκάνικα
Υλικά
1 ποτήρι ρεβίθια
1-2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 λιαστές ντομάτες

1/2 κεσεδάκι μανιτάρια χοντροκομμένα
1 κγ σόδα
2 φύλλα δάφνη
1/2 ποτηράκι κρασί
2 μέτρια λουκάνικα σε ροδελες
πιπέρι και λίγο αλάτι
1 λεμόνι τον χυμό
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ρεβίθια από το τουρσί τα βράζουμε 30 λεπτά στην χύτρα μαζί με την σόδα και τα σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε να καραμελώσουν προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες τα φύλλα δάφνης τα μανιτάρια.
Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ρεβίθια.
Συμπληρώνουμε νεράκι και βράζετε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα τα ρεβίθια.
Εκεί ρίχνουμε και τα λουκάνικα και το αλατοπίπερο.
Αν θέλετε τα τηγανίζετε λιγάκι αν και όπως είναι στην συσκευασία βράζουν και είναι πολύ νόστιμα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγάκι μας ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και είναι έτοιμο.
Ένα υπέροχο και ιδιαίτερο φαγάκι.