1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ και όχι μόνο!!!!!

Eίδα την συνταγή στην τρελοκουζίνα της βασούλας και μου άρεσε πάρα πολύ και ιδού οι δημιουργίες μου!!!!
Βασούλα μου σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις υπέροχες συνταγούλες σου!!!

ΥΛΙΚΑ:
150 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλυτζ. ζάχαρη αχνη

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 αυγό

3 φλυτζ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

3/4 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα μικρά μπισκοτάκια τα έψησα 6 λεπτά!!!

Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες, το ηλιέλαιο και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου.
Μου πήρε ακριβώς και τις 3 κούπες. Δουλεύουμε το μείγμα να ενσωματώσουμε καλά το αλεύρι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο και το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Τα τυλίγουμε, το κάθε ενα χωριστά, με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό πρώτα την λευκή ζύμη σε διαστάσεις 40Χ25 εκ. περίπου.
Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και την ζύμη με το κακάο.
Τοποθετούμε την καφέ ζύμη πάνω στην λευκή με προσοχή, φροντίζοντας να είναι ακριβώς.
Μια σπάτουλα ή μια χούφτα θα μας βοηθήσουν να στρώσουμε τα πλαϊνά της ζύμης.
Αν θέλουμε να την ευθυγραμμίσουμε, κόβουμε τα περισσεύματα με μαχαίρι και ότι περισσέψει τα πλάθουμε εκ νέου σε μπισκοτάκια που τα κόβουμε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλουμε. Με την βοήθεια της λαδόκολλας τα τυλίγουμε σε ρολλό,
προσεκτικά, απο την φαρδύτερη πλευρά. Το βάζουμε πάλι για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε μ’ενα μαχαίρι φέτες παχους 1εκ. τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170′ μέχρι να παρουν ελαφρύ χρώμα, περίπου 10-12′.
Δεν τα παραψήνουμε γιατί όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.
ΣΥΝΤΑΓΗ από την Αρετή Βαρδάκα και το «Bon appetit» !

http://cook.gr/mycook/entry/1556-%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BB/

Recent Recipes

Sponsors