Μαρμελάδα μήλο στα γρήγορα
υλικά
για κάθε ένα κιλό μήλα golden κίτρινα
600 γραμ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
τον χυμό από ένα λεμόνι
3 φύλλα αρμπαρόριζα
φιστικί αιγίνης η οποίος άλλος ξηρός καρπός σας αρέσει
1 ξύλο κανέλα
εκτέλεση
μην ξεχνάτε να διπλασιάζετε τα υλικά για κάθε κιλό μήλα
καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα τα ξεπλένουμε και τα ριχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί!!!
τα βράζουμε για μισή ωρίτσα και μετά βγάζουμε την κανέλα και τα φύλλα της αρμπαρόριζας και συνεχίζουμε να την βράζουμε
μέχρι να δέσει ριχνουμε τον ξηρό καρπό της επιλογής μας!!!!
όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε πολύ καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα!!!!! και μετά καλή απόλαυση!
τα μήλα έχουν πολύ πηκτίνη και δεν θέλουν πολύ δέσιμο!!!!
μόλις ρίξετε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι και σταθεί η μαρμελάδα σας είναι έτοιμα!
η δεύτερη δοκιμή είναι να βάλετε στο πιατάκι μια κουταλιά μαρμελάδα και να περάσετε από το κέντρο το κουτάλι αν δείτε ότι δεν κλείνει το δρομάκι που κάνετε είναι έτοιμη!