Κεφτεδάκια με λευκή σαλτσούλα
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά 180 γραμ
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1/2 κγ δυόσμος ξερός
μια πρέζα κύμινο
1 αυγό
200 γραμ γάλα φρέσκο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2-3 κσ κρασί
αλατοπίπερο
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα
4-5 κσ λάδι από το τηγάνισμα
2 κσ αλεύρι
χυμό από ένα λεμόνι
αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Πλάθουμε παχουλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν.
Σε ένα τηγανάκι καθαρό ρίχνουμε της 4-5 κουταλιές το ελαιόλαδο από το τηγάνι αφού το περάσουμε από λεπτό σουρωτηράκι .
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι να καβουρντιστή λιγάκι.
Προσθέτουμε το κρασί το νερό και το λεμόνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.
Αν είναι νερουλή η σάλτσα βράζουμε λιγάκι ακόμα.
Αν είναι σφιχτή βάζουμε λιγάκι νεράκι ακόμα.
τέλος βάζουμε τα κεφτεδαάκια να πάρουν μια βράσει και είναι έτοιμα!!!