Όμορφα γλυκά ζελεδάκια από κυδώνι by Mairh

Όμορφα γλυκά ζελεδάκια από κυδώνι by Mairh

1 2 3 4

Όμορφα γλυκά ζελεδάκια από κυδώνι by Mairh
Για τα ζελεδάκια με κυδώνι θα χρειαστούμε κυδώνια και ζάχαρη, χυμό λεμονιού και μια βανίλια! !!
Αγόρασα ενάμιση κιλό κυδώνια και τα έπλυνα τρίβοντας τα ώστε να φύγει το χνούδι τους .
Έπειτα τα έβαλα σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα έβρασα περίπου 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
Τα βγάζω και τα βάζω σε κρύο νερό. Τα κόβω σε 4 κομμάτια και αφαιρώ φλούδες και σπόρους.
Δεν τα πετώ! !!
Τα βάζω σε πετσέτα ή τούλι και τα δένω.
Τα βάζω στη κατσαρόλα μαζί με τα καθαρισμένα κομμάτια.
Προσθέτω νερό 2,5 λίτρα και αφήνω να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τελείως.
Ετοιμάζω μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετώ ένα τρυπητό και μέσα στο τρυπητό μια καθαρή πετσέτα.
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω όλο το περιεχόμενο μέσα στο τρυπητό.
Το ζουμί θα περάσει σιγά σιγά μέσα στη κατσαρόλα. Στύβω απαλά την πετσέτα μέσα στη κατσαρόλα με το χυμό.
Τα φλούδια τα πετώ τα καθαρισμένα κυδώνια τα κρατώ για άλλη χρήση (κυδωνόπαστο)
Βάζω στη φωτιά ΜΌΝΟ το χυμό να βράσει μέχρι να μείνει 1 κιλό υγρό!
!!Ρίχνω 700 γραμμ ζάχαρη ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
Ανακατεύω συχνά.
Λίγο πριν το κατεβάσω προσθέτω 1 κ.γ. χυμό λεμονιού και μια βανίλια ανακατεύω και κατεβάζω! !
Το σιρόπι μου πρέπει να είναι πάρα πολύ πηχτό . Πριν το αποσύρω από τη φωτιά το δοκιμάζω .
Βάζω σε ένα πιάτο ένα κουταλάκι και όταν κρυώσει θέλουμε να στερεοποιειται να γίνεται ζελέ.
Αν δεν είναι έτοιμο συνεχίζω το βρασμό.
Όταν φτάσει το σιρόπι στο επιθυμητό σημείο έχω ετοιμάσει παγοθηκες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.
καθαρές στεγνές και περασμένες εσωτερικά με σπορέλαιο ελάχιστο. Ρίχνω το σιρόπι αμέσως όσο είναι πολύ ζεστό και αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω ένα πυρέξ με ζάχαρη κρυσταλλική. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρω τα ζελεδακια και τα ρίχνω πασπαλιζοντας τα ένα ένα στο πυρέξ.
Διατηρούνται σε μετταλικο κουτί πασπαλισμένα με ζάχαρη! !!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πένυ Κάρη για την δημοσίευση της συνταγής της στις ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
https://www.facebook.com/groups/158343107607687/permalink/979952542113402/?__mref=message_bubble