Σάλτσα γαρίδας με ούζο
Υλικά
1 κιλό ψιλό γαριδάκι φρέσκο
1 χοντροκομμένο κρεμμύδι
2 ντομάτες σε κυβάκια
1/2 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1/2 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Στην αγορά υπάρχει φρέσκο μικρό γαριδάκι πολύ οικονομικό.
καθαρίζουμε τις γαριδούλες μας αφήνοντας μερικές με το κέλυφος.
Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λιγάκι νεράκι.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Δεν θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς τα υλικά μας.
Βάζουμε και τις γαρίδες μαζί με το ούζο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα λίγα λεπτά και είναι έτοιμη η σαλτσούλα μας.
Συνοδεύει υπέροχα Ψάρια ή ζυμαρικά.