Κεφτεδάκια με κολοκυθοανθούς
καλοκαιράκι με όμορφες γεύσεις για τους αγαπημένους μας!
Υλικά
20 κολοκυθοανθούς
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κούπα άνηθο
1/2 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγα φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 αυγό
100 γραμ φέτα
2 κούπες ψωμί μπαγιάτικο
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2017/02/mpagiatiko-psomi/
4-5 κσ ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους ανθούς από και αφαιρούμε τον στήμονα.
Τα πλένουμε και τα βάζουμε μπρούμυτα να στραγγίσουν.
Τα ψιλοκόβουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
Ζυμώνουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
Αν είναι νερουλή η ζύμη ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Πλάθουμε χοντρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε ένα δισκάκι με αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε μικρό τηγάνι να μπαίνουν 5-6 κεφτεδάκια για να μην πέφτει η θερμοκρασία και μας διαλυθούν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ωρίτσα να φύγουν τα λάδια από το τηγάνι.