Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο στην γάστρα
παντα εκανα τα κολοκυθακια γεμιστα στην κατσαρολα.
φετος τα δοκιμασα στην φιλεναδιτσα μου την αλικη στην γαστρα και ενθουσιαστηκα.
ΥΛΙΚΑ
12 με 14 κολοκυθακια
άνηθο κρεμμυδάκια μια χούφτα περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
λίγο μαϊντανό
5-6 φιλαράκια δυόσμο η μισό κουταλάκι ξερό
12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα
300 γραμ κιμά σπάλα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
2 καροτα σε ροδελες για απο πανω απο τα γεμιστα
2 πατατες κυδωνατες για την γαστρα
λιγο ψιλοκομμενο ανηθο για πανω απο τα γεμιστα μας
αλατι πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα
για το αυγολέμονο
τον χυμό από 3 λεμόνια
3 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
και ζουμάκι από το φαγακι μας
εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο.
Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
σε μια γαστρα τα στρώνετε δίπλα δίπλα.
Ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο.
2 ποτηρια βραστό νεράκι και τα βράζετε στον φουρνο στην αρχη στους 200 και μετα στους 180 !!!
όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ.
Ξεχωρίζετε τ’ αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι.
Στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την γαστρα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στον φουρνο!!!
Όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την γάστρα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο!!!
καλή σας όρεξη!!!