ψεύτικος μουσακάς
με Κρέμα μοτσαρέλας.
Όταν έχω την ευκαιρία να έχω νεροκρέμμυδα δεν την αφήνω να πάει χαμένη.
Φέτος η κόρη μου έφερε από την Ζάκυνθο μπελουσιώτικα κρεμμύδια και προσπάθησα να δημιουργήσω γεύσεις που μαγεύουν τον ουρανίσκο.
Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ η’ δυο ατομικά και ένα μικρότερο πυρέξ όπως έκανα εγώ.
3 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
3 πατάτες σε ροδέλες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ποτήρι ντοματίνια κομμένα στην μέση
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
200 γραμ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κσ πελτέ ντομάτας
300 γραμ κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
υλικά για την κρέμα
2 κσ φυτικά έλαια Άριστον
2 κσ κορν φλάουρ
2 μικρές κρέμες γάλακτος των 250 γραμ
1 ποτήρι γάλα
2 κρόκους αυγών
200 γραμ μοτσαρέλα αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και αν θέλουμε τις τηγανίζουμε η’ αλλιώς τις ψήνουμε στον φούρνο ελαφρώς λαδωμένες πάνω σε λαδόκολλα.
Αν τις τηγανίζουμε τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν το λάδι από το τηγάνισμα.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μπέικον.
Προσθέτουμε τις πιπεριές τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να μαραθούν λιγάκι και προσθέτουμε τον τοματοπλτέ λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες από κάτω.
Από πάνω αδειάζουμε όλη την γέμιση και σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το άριστον με το κορν φλάουρ και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και την μοτσαρέλα.
Περιχύνουμε την κρέμα μας πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνουμε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα το φαγάκι μας!
Μπορείτε να το κάνετε πιο λαιτ ψήνοντας τις πατάτες και τις μελιτζάνες, και να βάλετε κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.

Categories: Συνταγές

Recent Recipes

Sponsors