Σφακιανοπιτάκια by Mairh
Υλικά
250 γραμ ανθότυρο
300 γραμ μυζήθρα
λιγο πιπέρι
Για το ζυμαράκι
300 γραμ νερό χλιαρό
60 γραμ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
1 αυγό
700 γραμ αλεύρι γοχ
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το τέλος μέλι σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε.
θέλουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Κάνουμε 30 μπαλάκια και σκεπάζουμε με μεμβράνη να ξεκουραστούν.
Σε ένα άλλο λεκανάκι βάζουμε το ανθότυρο την μυζήθρα και το πιπέρι και ζυμώνουμε.
πλάθουμε και από αυτό το μείγμα 30 μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Όταν περάσει μισή ωρίτσα και έχει ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας ανοίγουμε με τα χέρια μας μικρά πιατάκια.
Βάζουμε στο κέντρο τα ένα ένα μπαλάκι από τα τυριά μας και κλείνουμε σαν πουγκάκι.
Το ακουμπάμε στο τραπέζι που ρίχνουμε κάθε φορά λιγάκι αλευράκι και σιγά σιγά με τα δάχτυλα ανοίγουμε το πιτάκι να γίνει σε μέγεθος σαν πιατάκι του καφέ.
Κόβουμε κομματάκια λαδόκολλα και κάθε πιτάκι που ετοιμάζουμε το ακουμπάμε πάνω στην λαδόκολλα σαν πυργάκι το ένα πάνω στο άλλο.
Μπορούμε να τηγανίσουμε όσα θέλουμε και τα υπόλοιπα τα φυλάμε στην κατάψυξη για κάποια άλλη στιγμή θέλουμε να τα φτιάξουμε.
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λιγάκι ελαιόλαδο κάθε πιτάκι που τηγανίζουμε.
Μόλις ζεσταθεί το τηγανάκι χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά να μην μας αρπάζουν.
Τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λιγάκι.
Τα σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
καλή σας απόλαυση!