Ρώσικο κέικ με κρέμα

Ψάχνοντας να βρω ένα ιδιαίτερο γλυκό για ιδιαίτερους φίλους στάθηκα σ’ αυτό το γλυκάκι.
Πραγματικά πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Οι δικές μου αλλαγές είναι στο Φιλαδέλφεια που εγώ έβαλα μασκαρπόνε, και στο βιτάμ που εγώ έβαλα στην βάση Άριστον και στην κρέμα lourpak.

Υλικά για την βάση

200 γραμ Άριστον
200 γραμ ζάχαρη
2 αυγα
400 γραμ αλεύρι
50 γραμ κακάο
1 κ/γ κανέλα
1/2 κγ γαρίφαλο
1/2 φακελάκι πάουντερ

Εκτέλεση για την βάση
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε το αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα.
το γαρίφαλο, και το μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Στρώνουμε την ζύμη σε καλά βουτυρωμένο αλουμινένιο ταψάκι.
κρατάμε περίπου το 1/4 της ζύμης και την υπόλοιπη την πατάμε και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.
ξεκινάμε και κάνουμε την κρέμα

Για την κρέμα
200 γραμ lourpak
125 γραμ ζάχαρη
3 αυγά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γιώτης
1 βανίλια
2 γιαούρτια τοταλ
1 πακέτο τυρί κρέμα μασκαρπόνε

Εκτέση για κρέμα
χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη,
προσθέτω το lourpak και συνεχίζω το χτύπημα.
προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, την βανίλια, τα γιαούρτια,
και το τυρί κρέμα.
Ρίχνουμε πάνω από την σοκολατένια βάση την κρέμα.
Με το Ζυμάρι που κρατήσαμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε όπως στις φώτο μου η’ και στο βιντεάκι.

Ψήνουμε στους 200 για 30 Λεπτά!
καλή επιτυχία!!!!

Από κάτω σας έχω το βιντεάκι και ευχαριστώ πολύ την Νεκταρία Κυριακοπούλου που το μοιράστηκε μαζί μας!!!

Recent Recipes

Sponsors