Γιαουρτένιες κοτομπουκιές με trikolore φιογκάκια
Υπάρχουν μερικές φορές κάτι συνταγές που μόλις τις βλέπεις σου κάνουν κλικ.
Έτσι έπαθα και εγώ μόλις είδα τις κοτομπουκίτσες της Βασούλας.
Τις δοκίμασα και πραγματικά ενθουσιάστηκα.
Τραγανές. πικάντικες τέλειες!!!!!
Υλικα για τις κοτομπουκίτσες
1 φιλέτο κοτόπουλο μεγάλο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 κσ μουστάρδα
1 μεγάλη συσκευασία πατατάκια με αλάτι η’ ότι γεύση σας αρέσει.
ελαιόλαδο
πάπρικα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε μπουκίτσες το κοτόπουλο.
Το πλένουμε και το στραγγίζουμε πολύ καλά
Βάζουμε αλατάκι πιπεράκι μπόλικη πάπρικα.
Συνεχίζουμε με την μουστάρδα και το γιαούρτι.
Τους κάνουμε μασαζάκι τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε από 3 ώρες μέχρι και όλη νύχτα στο ψυγείο αν έχετε χρόνο.
Ανοίγετε την συσκευασία τα πατατάκια και τα θρυμματίζετε με τα χέρια σας μέσα στο σακουλάκι.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, πανάρετε τις κοτομπουκίτσες σας και τις αραδιάζετε δίπλα δίπλα.
Ραντίζετε με λαδάκι αν θέλετε ρίχνετε και λίγη πάπρικα ακόμα από πάνω.
Ψήνετε στους 190 για 35-40 λεπτάκια.
Υλικα για trikolore φιογκάκια
500 γραμ φιογκάκια η’ ότι άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.
1 συσκευασία μανιτάρια χοντροκομμένα
1 συσκευασία Μασκαρπόνε.
100 γραμ blue cheese η’ ροκφόρ
1 ποτήρι του νερού κρασί
Αν δεν θέλετε να βάλετε κρασάκι μπορείτε να βάλετε νεράκι από τα ζυμαρικά που βράζουν.
1 κρέμα γάλακτος 330 ml
1 κσ φυτικά έλαια Άριστον
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτελεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νεράκι βράζουμε τα φιογκάκια και τα στραγγίζουμε.
Αν τα αφήσετε σκέτα και βάλετε δίπλα την σως τυριών θα πρέπει να βάλετε στα φιογκάκια μερικές κουταλίτσες ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το Άριστον και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτάκια να σιγοβράσουν τα μανιτάρια.
Χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά προσθέτουμε το μασκαρπόνε, το blue cheese και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αν θέλετε μπορείτε να περιχύσετε την σαλτσούλα των τυριών.
μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε δίπλα από τις κοτομπουκίτσες σας και τα ζυμαρικά σας.