Κρεατοπρασόπιτα πιτα της Ευγενίας
Μια τέλεια πιτούλα που έκανε η φίλη μου η Ευγενία.
πήρα συνταγούλα την πείραξα και λιγάκι και ιδού.
Υλικά
700 γραμ μοσχάρι από κομμάτι κοντά σε κόκαλο
1 βαθυ μπολάκι ψιλοκομμένο πράσο
1 βαθυ μπολάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γραμ φέτα
2-3 κσ τραχανά
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
και λίγο ακόμα για το ράντισμα τον φύλλων
αλατοπίπερο
4 φύλλα για πίτα
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/05/pites-fylla/
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε πολύ καλά.
Το βγάζουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε
Κρατάμε ένα ποτηράκι του κρασιού από τον ζωμό του.
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε με το λαδάκι το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο, τα πράσα, και τον άνηθο στο τέλος.
Όταν έχουν μαραθεί καλά πρόσθετο το ψιλοκομμένο κρεατάκι και τον ζωμό και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν να φύγουν όλα τα υγρά.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και ρίχνουμε τον τραχανά και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι ανάλογα το πάχος που θέλετε να έχει η πίτα σας.
Βάζουμε δυο φύλλα κάτω λαδωμένα μετάξι τους και ρίχνουμε την γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα επόμενα δυο φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι.
Την ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.
Η φίλη μου δεν έβαλε τραχανά και φέτα και μου είπε ότι ήταν τελεία η πιτούλα της.
Εγώ αν δεν έχω φέτα στην πίτα δεν την τρώω.
Όπως και να την κάνετε είναι υπεροχή.
Ευγενία μου σ’ ευχαριστώ πολύ.