Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

DSC09270 DSC09272 DSC09284 DSC09285 DSC09287 DSC09290

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
υλικά
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3/4 από ο πακέτο μακαρονάκι
1 ποτήρι ντοματοπολτος
3 φύλλα δάφνης
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
αλατι και μπόλικο πιπέρι

εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταποδάκι μας το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά
στην κατσαρόλα μας βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι
στην συνέχεια ριχνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να βγάλει όλα του τα νερά σε δυνατή φωτιά!!!!
όταν έχει εξατμιστεί αρκετό από το νεράκι σβήνουμε με το κρασάκι και ρίχνουμε την ντομάτα μας και την δάφνη και το χαμηλώνουμε
να βράσει δοκιμάζοντας πότε θα είναι μαλακό και τότε ριχνουμε αλατοπίπερο και και προσθέτουμε νεράκι
ακόμα και μόλις πάρει βράση ριχνουμε το μακαρονάκι και το αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και το σβήνουμε
το σκεπάζουμε με μια πετσετουλα και περιμένουμε να πιει όλα τα υγρά του!!! << προσοχή πριν ρίξετε το μακαρονάκι
μεσα στην κατσαρόλα να υπάρχουν περίπου 2 ποτήρια σαλτσούλα>>