Χταπόδι στιφάδο στην γάστρα
Ένα υπέροχο μελωμένο φαγάκι
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά
ι μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
3 φύλλα δάφνη
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1/2 κγ μπαχάρι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά βγάζοντας και το σκληρό δόντι που έχει στο κέντρο από των πλοκαμιών.
Πλένουμε καλά και το βάζουμε στην γάστρα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για μια ώρα.
Ανοίγουμε την γάστρα γυρίζουμε το χταπόδι και κοιτάμε αν θέλει λίγο νεράκι.
Ψήνουμε ξανά άλλη μια ώρα.
καλή σας όρεξη!!!!