1 2 3 4 5 6 7 8 9Γλώσσα μοσχαρίσια στιφάδο
Ένας υπέροχος μεζές για λίγους
Υλικά
Μια γλώσσα μοσχαρίσια
2 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
μερικούς κόκους μπαχάρι
1 σφηνάκι μπαλσάμικο ή απλό ξίδι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές ντοματοπελτές αραιωμένος σε 2 ποτήρια νερό
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
πλένουμε καλά την γλώσσα και την βράζουμε με μπόλικο αλατισμένο νερό στην χύτρα για 40 λεπτά.
Αν την βράσετε στην κατσαρόλα θα πρέπει να την βράσετε πάνω από μιάμιση ώρα.
Όταν έχει μαλακώσει την σουρώνετε και την αφήνετε να κρυώσει.
βγάζετε την πέτσα και την κόβετε ροδέλες.
Έτσι μπορείτε να την σερβίρετε με αλατοπίπερο και ουζάκι ή μπυρίτσα.
Εμείς όμως συνεχίζουμε το στιφάδο μας.
καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας και τα πλένουμε χωρίς να τα αφήσουμε στο νερό.
Τα βάζουμε σε μια γάστρα μας και το σκορδάκι την δάφνη το μπαχάρι το ξίδι τον πελτέ το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στον φούρνο για μια ωρίτσα περίπου.
Στην συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες της γλώσσας και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μείνει το φαγάκι μας με δεμένη την σαλτσούλα του.

Recent Recipes

Sponsors