Χοιρινό με σέλινο
Χοιρινό με σέλινο
άλλο ενα χριστουγεννιάτικο φαγακι με πολύ αγάπη
υλικά
2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό σέλινο χοντρό η’ σέλερι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια χοντροκομμενο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
2 λεμόνια
3 αυγα
1 κγ κορν φλαουρ
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό και βάζουμε το λαδάκι στην κατσαρόλα να κάψει να σοτάρουμε τα κομμάτια του!!!
παράλληλα εχουμε πλύνει πολύ καλά τα φύλλα του σέλινου τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάμε για 5 λεπτάκια σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε, αυτό το κάνουμε γιατί το σέλινο είναι βαρύ στο στομάχι ενώ με το ζεμάτισμα φεύγει λίγη από την δύναμη της γεύσεις και είναι καλύτερο!!
όταν έχει σοταριστεί καλά το κρεατάκι μας ριχνουμε και τα κρεμμύδια και να μαραθούν λιγάκι στην συνέχεια ριχνουμε τον άνηθο το πιπεράκι και νεράκι να αρχίσει να βράζει το φαγακι μας σε χαμηλή φωτιά!! δοκιμάζουμε να δουμε πότε αρχίζει να μαλακώνει και όταν δουμε ότι το τσιμπάμε εύκολα ριχνουμε και το ζεματισμένο σέλινο και το αλατι και αφήνουμε να σιγοβράσουν δοκιμάζοντας πάντα να δείτε αν είναι έτοιμα και τα δυο υλικά μας!!!
όταν είναι βρασμένα καλά κάνουμε το αυγολέμονο και τα περιχύνουμε κουνώντας αρκετά δυνατά την κατσαρόλα να πάει μέχρι κάτω!!!!
Αυγολέμονο!!!σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγα και κρατάμε χωριστά τους κρόκους μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ και αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν στην συνέχεια ριχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι και με μια κουτάλα σιγά σιγά μπόλικο ζουμάκι από το φαγακι μας!!!! όταν είναι απ έξω ζεστή η λεκανίτσα μας ριχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά!!!
υλικά
2 κιλά μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 κιλό σέλινο χοντρό η’ σέλερι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια χοντροκομμενο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
2 λεμόνια
3 αυγα
1 κγ κορν φλαουρ
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό και βάζουμε το λαδάκι στην κατσαρόλα να κάψει να σοτάρουμε τα κομμάτια του!!!
παράλληλα εχουμε πλύνει πολύ καλά τα φύλλα του σέλινου τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάμε για 5 λεπτάκια σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε, αυτό το κάνουμε γιατί το σέλινο είναι βαρύ στο στομάχι ενώ με το ζεμάτισμα φεύγει λίγη από την δύναμη της γεύσεις και είναι καλύτερο!!
όταν έχει σοταριστεί καλά το κρεατάκι μας ριχνουμε και τα κρεμμύδια και να μαραθούν λιγάκι στην συνέχεια ριχνουμε τον άνηθο το πιπεράκι και νεράκι να αρχίσει να βράζει το φαγακι μας σε χαμηλή φωτιά!! δοκιμάζουμε να δουμε πότε αρχίζει να μαλακώνει και όταν δουμε ότι το τσιμπάμε εύκολα ριχνουμε και το ζεματισμένο σέλινο και το αλατι και αφήνουμε να σιγοβράσουν δοκιμάζοντας πάντα να δείτε αν είναι έτοιμα και τα δυο υλικά μας!!!
όταν είναι βρασμένα καλά κάνουμε το αυγολέμονο και τα περιχύνουμε κουνώντας αρκετά δυνατά την κατσαρόλα να πάει μέχρι κάτω!!!!
Αυγολέμονο!!!σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγα και κρατάμε χωριστά τους κρόκους μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ και αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν στην συνέχεια ριχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι και με μια κουτάλα σιγά σιγά μπόλικο ζουμάκι από το φαγακι μας!!!! όταν είναι απ έξω ζεστή η λεκανίτσα μας ριχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά!!!