Χοιρινό με τουρσί & πιλαφάκι με σπανάκι
υλικά
2 κιλά χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κύβους
1 κούπα τουρσί http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/08/toyrsi/
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά χοντροκομμένη
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ποτηράκι κρασί
ελαιόλαδο 3/4 ποτηριού και για τα δυο τηγάνια
αλατι πιπέρι
υλικά για το πιλάφι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 1/2 ζωμό απο σπανάκι
λίγο αλατι
1 κομματάκι βούτυρο
εκτέλεση
σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μας μέχρι ροδίσει και σβήνουμε με το κρασάκι μας μετά προσθέτουμε νεράκι και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και βάζουμε και το αλατοπίπερο ι!!!! σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδι το σκορδάκι και τις πιπεριές μας μετά βάζουμε το τουρσί μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά στο τηγάνι μας και το αποσύρουμε από την φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρεατάκι μας οπότε και ριχνουμε τα υλικά από το δεύτερο τηγάνι μέσα στο κρεατάκι μας και επίσης προσθέτουμε το μέλι και το λεμονάκι και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 λεπτάκια περίπου να δέσει η σάλτσα μας και να μελώσει!
Πως θα εχουμε ζωμό από σπανάκι για το πιλάφι μας
όταν αγοράζουμε σπανάκι για πίτα το καθαρίζουμε το πλένουμε καλά και το κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε στην συνέχεια το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και ριχνουμε αλατι και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί το σπανάκι μας!!! τότε μπορούμε η’ να το κάνουμε αμέσως πιτούλα η’ να το βάλουμε στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε. το ζουμάκι που βγαίνει από το στύψιμο το βάζουμε σε ένα μπολάκι και το κρατάμε να το κάνουμε πιλάφι μπορούμε και αυτό να το εχουμε στην κατάψυξη μετρημένο 2 1/2 ποτήρια σε κάθε μπολάκι, αν δεν έχει βγει τόσο ζουμάκι συμπληρώνουμαι με νεράκι!!!!
εκτέλεση για το πιλάφι με σπανάκι
βγάζουμε τον ζωμό απο την κατάψυξη που τον εχουμε μετρήσει πριν τον παγώσουμε να είναι 2 1/2 ποτήρια για κάθε ποτήρι ρύζι και τον βάζουμε στην κατσαρόλα!!!! μόλις πάρει βράση ριχνουμε το ρύζι και το κομματάκι το βούτυρο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τότε το σβήνουμε και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει καλά το ρύζι μας!!!! καλή επιτυχία!!!!!