Βασιλόπιτα τσουρέκι
υλικά για 2 βασιλόπιτες
5 αυγα
175 γραμ βούτυρο η άριστον φυτικά ελαία
125 γραμ σπορέλαιο
600 γραμ ζάχαρη
1 κγ κακουλέ σκόνη
1 κγ μαχλέπι
πολύ λίγη μαστίχα
500 γραμ γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
150 γραμ νωπή μάγια η’ 3 φακελάκια ξερή
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι
και 1 κρόκος αυγού με λίγο γάλα για την επάλειψη
εκτέλεση
λιώνουμε σε χλιαρό γάλα την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη και μια κούπα αλεύρι και τ’ αφήνουμε για 20 λεπτακια στην συνέχεια βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ριχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλουμε μόνο το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος χλιαρό και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο! σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μετά ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε σε 2 ταψάκια περίπου 32 εκατοστών όταν φουσκώσουν τα τσουρέκια μας τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 με αέρα για 25 λεπτά!!!!
όταν κρυώσουν βάζουμε από κάτω το φλουρί μας και την στολίζουμe!!!!
Για το γλάσο έβαλα 1 ασπράδι αυγού και περίπου 300 γραμ ζάχαρη άχνη αυτό εξαρτάτε και από το μέγεθος του αυγού και για να κάνω το πράσινο χρώμα έβαλα μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικης!!!!!
για να κάνω το πράσινο χιόνι έβαλα μπλε και κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικης σε ένα μπολάκι και έριξα μέσα ινδική καρύδα έκλεισα το καπάκι και τα χτύπησα πολύ δυνατά να πάρει το χρώμα η καρύδα!!!!