Τσουρέκια με μαρμελάδα κάστανο
υλικά για
5 αυγα
175 γραμ βούτυρο η άριστον φυτικά ελαία
125 γραμ σπορέλαιο
600 γραμ ζάχαρη
1 κγ κακουλέ σκόνη
1 κγ μαχλέπι
πολύ λίγη μαστίχα
500 γραμ γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
150 γραμ νωπή μάγια η’ 3 φακελάκια ξερή
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι
και 1 κρόκος αυγού με λίγο γάλα για την επάλειψη
ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
εκτέλεση
λιώνουμε σε χλιαρό γάλα την μαγιά μαζί με λίγη ζάχαρη και μια κούπα αλεύρι και τ’ αφήνουμε για 20 λεπτακια στην συνέχεια βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ριχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλουμε μόνο το βούτυρο το βάζουμε στο τέλος χλιαρό και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο! σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μετά ζυμώνουμε ξανά και χωρίζουμε σε μεγάλα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λουριδίτσες τις αλείφουμε με μαρμελάδα κάστανο η’ οτι άλλη μαρμελάδα και τα κάνουμε ρολάκια τα βάζουμε σε ταψάκια όταν φουσκώσουν τα τσουρέκια μας τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ένα κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 με αέρα για 25 λεπτά!!!!
μπορείτε να κάνετε όσα ρολάκια θέλετε και την υπόλοιπη ζύμη να την βάλετε στην κατάψυξη και όταν θέλετε τσουρεκάκια τα βγάζετε απο το βράδυ και τα σκεπάζετε με μια πετσετούλα!!!! το πρωί θα έχουν ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμα για να τα φτιάξετε όπως εσείς θέλετε!!!!