Γλυκό κουταλιού
kumquat κουμ κουατ
υλικά
για κάθε κιλό φρούτο
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
εκτέλεση
ζυγίζουμε πλένουμε καλά και τρυπάμε με ενα καλαμάκι από σουβλάκι 5 με 6 φορές τα κουμ κουατ και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 5 λεπτάκια στην συνέχεια τα σουρώνουμε
και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές!!!
όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα
και τα σκεπάζουμε με την ζάχαρη και τ’ αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους!!!
την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά προσθέτοντας για κάθε κιλό φρούτο και 1 1/2 ποτήρι νερό για 15 λεπτά και αφήνουμε ξανά για 2 με 3 ώρες να πάρει μέσα την ζάχαρη και να φουσκώσει ξανά το φρούτο που κατά την διάρκεια του βρασμού μας είχα ζαρώσει μετά από τις 3 ώρες αναμονής βράζουμε για τελευταία φορά μέχρι να δέσει το γλυκάκι μας!
δοκιμή κάνουμε παίρνοντας μικρή ποσότητα σιρόπι και αφού το φυσήξουμε να είναι κρύο ρίχνουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι και αυτή πρέπει να μείνει σαν κομπάκι
όπως είναι έτοιμο το γλυκάκι μας το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια!
ΕΔΩ Η ΑΠΟΣΤΗΡΩΣΗ