CHEESE CAKE COOKIES
Μια συνταγή που την είδα στην τρελοκουζίνα της βασούλας!!! και πίστεψα τα δικά της σχόλια ότι είναι θεϊκά μπισκότα.
εγώ στα δικά μου δεν έβαλα μαρμελάδα στο κέντρο.
έκανα όμως σκέτα μπισκοτάκια που τα γέμισα με μαρμελάδα και έγιναν υπέροχα
Υλικά για τη ζύμη :
– 1 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
– το ασπράδι από 2 αυγά
– 2 κάψουλες βανίλιας
Υλικά για τη γέμιση τυριού :
– 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
– 50 γρ. ζάχαρη
– τους κροκούς 2 αυγών
– το ξύσμα ενός λεμονιού
– 2 κάψουλες βανίλιας
Επιπλέον θα χρειαστούμε :
– λίγη μαρμελάδα φράουλας
– λίγη Μerenda Εκτέλεση :
– Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
– Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη, τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
– Σε μια άλλη λεκάνη, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και τη βανίλια για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή, που αρχικά θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
– Παίρνουμε μια κουταλιά τις σούπας από τη ζύμη και πλάθουμε σαν κεφτεδάκι. Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε στο κέντρο ώστε να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα (εικ. Νο.12 έως Νο.15) και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
– Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τους κροκούς και με το μίξερ ή με σύρμα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
– Στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα και τη Merenda ώστε να γίνουν πιο ρευστά. Εάν η μαρμελάδα περιέχει κομματάκια φρούτου, την περνάμε από μια σήτα.
– Για ευκολία τοποθετούμε το μείγμα τυριού , τη μαρμελάδα και τη Merenda σε 3 κορνέ ή σε 3 πλαστικά μπουκαλάκια με λεπτό στόμιο (εάν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε κουταλάκι γλυκού) και γεμίζουμε τα cookies μας, αρχικά με κρέμα τυριού και από πάνω μια μικρή δόση μαρμελάδα ή Merenda.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 11 λεπτά. Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα , είναι το ίδιο υπέροχα !!!
https://www.facebook.com/media/set/…