Κέικ με Φιλαδέλφεια και γλάσο βανίλιας
Ένα υπέροχο κέικ που ξεφεύγει από τα κλασικά.
Υλικά για 2 κέικ
6 αυγά
400 γραμ μαρμελάδα εγώ έβαλα κυδώνι
300 γραμ Φιλαδέλφεια
150 γραμ σπορέλαιο
1/2 κγ αλάτι
150 γραμ ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
460 γραμ αλεύρι γοχ
40 γραμ κακάο
2 κγ μπεικιν
1/2 βαζάκι βανίλια χρωματισμένη αν θέλετε
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα
Στην συνέχεια την μαρμελάδα, το σπορέλαιο, το ξύσμα, το αλάτι.
Τέλος ρίχνετε το αλεύρι.
Μοιράζετε το μισό υλικό σε δυο βουτυρωμένες φόρμες.
Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνω τον χυμό πορτοκάλι και κοσκινισμένο το κακάο.
Ρίχνετε και αυτό το μείγμα στις φόρμες με το λευκό μείγμα.
Με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρώς.
Ψήνετε στους 190 αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά.
Αν θέλετε να κάνετε γλάσο βανίλιας βάζετε στα μικροκύματα για 1 λεπτάκι την βανίλια να γίνει ρευστή προσθέτετε χρώμα της αρεσκείας σας και μόλις κρυώσει το κέικ το βάζετε σε μια πιατέλα και περιχύνετε.