Πασχαλινά αυγά γραβάτας

Πασχαλινά αυγά γραβάτας

1 2 3 4 5 6 7

Πασχαλινά αυγά γραβάτας
Μια εύκολη διαδικασία για να έχετε ξεχωριστά αυγουλάκια στο τραπέζι σας.
Παίρνετε παλιές μεταξωτές γραβάτες και τις ξηλώνετε.
βγαζετε τα έξτρα υφάσματα που έχουν από μέσα.
σιδερώνετε το ύφασμα για να στρώσει καλά στα αυγα σας.
Κόβετε κομμάτια αλουμινόχαρτο περίπου 20χ20
και το ύφασμα της γραβάτας 15χ15
πλένεται καλά τα αυγα σας και ένα ένα όπως είναι βρεγμένα τα βάζετε πάνω στο ύφασμα και με ένα λαστιχάκι κλείνετε το αυγό όσο πιο στρωτά μπορείτε.
μετά το κλείνετε και με αλουνινόχαρτο και το ακουμπάτε σε μια κατσαρόλα.
όταν έχετε όλα τα αυγα έτοιμα ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι του νερού ξίδι και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα αυγα.
βαζετε σε χαμηλή φωτιά και τα βράζετε.
το ίδιο μπορεί να γίνει και με παλιά φουλάρια ή ρετάλια μεταξωτά.
Αν δεν θέλετε να πάει χαμένος ο κόπος σας και να τα έχετε για πολλά χρόνια να τα στολίζετε μπορείτε να αδειάσετε τα αυγα και να βάψετε μόνο το κέλυφος.
Ο τρόπος είναι απλός ανοίγετε 2 τρύπες μια πάνω και μια μεγαλύτερη κάτω στο αυγό.
φυσάτε από την μικρή τρύπα και αδειάζει από την λίγο μεγαλύτερη.
αν δεν βγαίνει εύκολα το εσωτερικό του αυγού βάζετε μια Οδοντογλυφίδα μέσα έξω να σπάσει ο κρόκος και να βγει ευκολότερα.