Κεφτεδάκια με φέτα και σάλτσα
Υλικά για τα κεφτεδάκια
250 γραμ κιμά χοιρινό
250 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες μουσκεμένο ψωμί << μπαγιάτικο>>
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο στο μουλτι
3 σκελίδες σκόρδο και μπόλικο φρέσκο δυόσμο μαζί με το κρεμμύδι στο μουλτι
150 γραμ φέτα σε κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Υλικά για την σάλτσα
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κγ ζάχαρη καστανή
1 κγ μέλι
1 κγ ξίδι
2 φύλλα δάφνη
εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την φέτα και το μουλιασμένο ψωμί και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια τα πατάμε στην μέση να κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε την φέτα κλείνουμε προσεχτικά το κεφτεδάκια.
Τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά, τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Εκτέλεση σάλτσας
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε την σαλτσούλα μας να βράσει μέχρι να αρχίσει να χυλώνει.
Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένη πιπεριά στην σάλτσα!!!!
Είναι μια υπέροχη συνταγή να συνοδευτεί με ρύζι πούρε ζυμαρικά!!