Γίδα κοκκινιστή με λαζανάκι

Γίδα κοκκινιστή με λαζανάκι

1 2 3 4 5

Γίδα κοκκινιστή με λαζανάκι
υλικά
2 κιλά γίδα σε μερίδες
1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα ψιλοτριμμένα
1/2 πιπεριά σε κυβάκια
4 κσ σπιτικό ντοματοπολτό

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπαχάρι
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε την γίδα
σε μια χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο την σοτάρουμε καλά
σβήνουμε με την ρετσίνα.
προσθέτουμε το κρεμμύδι το καρότο και την πιπεριά και συνεχίζουμε για λιγάκι ακόμα το σοτάρισμα.
Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε το μπαχάρι το πιπέρι την ντομάτα και 2 ποτήρια νερό και κλείνουμε την χύτρα για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανοίγουμε την χύτρα μας και κοιτάμε αν είναι βρασμένο το κρεατάκι μας αν όχι προσθέτουμε λιγάκι ακόμα νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγάκι μας προσθέτοντας και το αλατι!!!!
τα συνοδεύουμε με ζυμαρικά που μας αρέσουν.