2 3 4 5 17 18 19 20 21

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι
Μέχρι να μεγαλώσουν οι δικές μου καρυδιές μου έφερε η ξαδέρφη μου η Ελενίτσα καρυδάκια από τα υπέροχα Καλάβρυτα!!!!
σ’ ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!!!!
Υλικά
Για κάθε ένα κιλό καρυδάκια
1 κιλό ζάχαρη
5 κσ ζάχαρη για το ξεπίκρισμα
χυμό από ένα λεμόνι
10-15 γαρύφαλλα
2 ξυλάκι κανέλα
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Πάνω απ όλα βάζετε γάντια χοντρά γιατί εγώ έβαλα μιας χρήσης και έγιναν μαύρα τα χέρια μου.
Ζυγίζουμε τα καρυδάκια μας
Τα καθαρίζουμε απ έξω σαν πατάτες.
Αν δεν τα καθαρίσετε το κακό είναι ότι μέσα στο γλυκάκι σας θα υπάρχουν σκληρές φλούδες εμένα δεν μου αρέσουν.
Φυσικά μένουν πιο στρογγυλά και δεν ζαρώνουν όπως όταν τα καθαρίζετε άλλα εγώ το προτιμώ
Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι κάνετε μερικές τρυπούλες στο καρυδάκι σας
Για 24 ώρες τα βάζετε σε ένα μεγάλο σκεύος και αλλάζετε όσο περισσότερα νερά μπορείτε.
Την επόμενη μέρα γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με τα καρυδάκια σας και πάρα πολύ νερό και μια κσ ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτάκια κάθε φορά.
Αυτό θα το κάνετε για 5 φορές.
Μόλις τελειώσει το ξεπίκρισμα βάζετε τα καρυδάκια σας στραγγισμένα στην κατσαρόλα την ζάχαρη την κανέλα τα γαρίφαλα το νερό και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Η δοκιμή είναι γνωστή του δεσίματος.
Σε ένα πιατάκι ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι και αν μείνει κόμπος είναι έτοιμο το γλυκάκι σας.
5 λεπτά πρι το τέλος ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βαζάκια

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και τουρσια!


Το καρυδάκι δεν βγάζει πολύ αφρό όμως θα πρέπει και αυτό τον Λίγο να τον αφαιρείτε από το γλυκάκι σας!!!
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διπλή δόση σιρόπι και να κάνετε ένα υπέροχο λικεράκι που θα μπορείτε να το βάζετε και στα κέικ σας.
Δοσολογία
1 ποτήρι σιρόπι από το γλυκό καρυδάκι
2 ποτήρια τσίπουρο ή ότι άλλο αλκοόλ σας αρέσει.
Μπορείτε να βάλετε περισσότερο σιρόπι ή περισσότερο αλκοόλ δοκιμάζοντας την δική σας γεύση.

Recent Recipes

Sponsors