Λάχανο τουρσί
πέρασε η μια βδομάδα με το λάχανο και τα ρεβίθια
και τώρα μπορούμε να κάνουμε τις συνταγούλες μας.
Υλικά
λάχανο
καρότα
πιπεριές
λεμόνι
αλάτι χοντρό
μια σκελίδα σκόρδο στο κάθε βαζάκι αν θέλετε
νερό βρασμένο που έχει κρυώσει
σπορέλαιο
Εκτέλεση
Παίρνουμε το λάχανο που έμεινε μια βδομάδα με τα ρεβίθια και απέκτησε αλλιώτικη γεύση.
Το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μακρόστενες λουριδίτσες.
Το τοποθετούμε σε βαζάκια αποστειρωμένα.
Προσθέτουμε το καρότο τις πιπεριές το σκόρδο.
Ρίχνουμε από ένα κγ χοντρό αλάτι και μια κσ χυμό λεμόνι.
Μην βάζετε ποτέ ξίδι γιατί μαλακώνει τα τουρσί μας.
Γεμίζουμε τα βαζάκια με το βρασμένο νερό που έχει κρυώσει.
Τέλος από λίγο σπορέλαιο να μην παγώνει στο ψυγείο.
Και είναι έτοιμα να τα βάλετε στο ψυγείο σας και να τα καταναλώσετε όποτε θέλετε.
Διατηρούνται πάρα πολλούς μήνες.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τουρσί λάχανο χωρίς την διαδικασία με τα ρεβίθια που απλά δίνουν μια διαφορετική γεύση στο τουρσί μας.