Λουκουμάδες μανταρινιού

Λουκουμάδες μανταρινιού

1 3 4 5 6 8 9 10 11 12 13

Λουκουμάδες μανταρινιού
Υλικά
1 πακέτο φαριν απ
450 γραμ χλιαρό νερό
350 γραμ γλυκό κουταλιού μανταρίνι

1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Το σιρόπι από το γλυκό το ρίχνουμε πάνω από τους λουκουμάδες.
σπορέλαιο για το τηγάνι
κανέλα
Εκτέλεση
Στο μουλτι βάζουμε τα μανταρίνια με λιγάκι νερό και τα πολτοποιούμε.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει ο χυλός.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λαδάκι να ζεσταθεί.
Σε ένα μικρο ποτηράκι βάζουμε λίγο σπορέλαιο να βουτάμε το κουταλάκι μας.
Με την χούφτα μας πιάνουμε τον χυλό και κλείνουμε το χέρι μας.
Όπως κλείνει η χούφτα μας βγάζει ένα μπαλάκι χυλό.
Το παίρνουμε με το κουταλάκι και το ρίχνουμε στο λάδι που εχουμε αφήσει να ζεσταθεί καλά.
Πιέζουμε ελαφρά τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι να πάρουν χρώμα.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και από πάνω το σιροπάκι από το βαζάκι μας.
Αν θέλετε λιώνετε μια κουβερτούρα με μια κουταλίτσα σπορέλαιο και περιχύνετε τους λουκουμάδες σας