Φάσες με μανιτάρια και ρύζι
Είπαμε όταν πας στο χωριό τα πράγματα αλλάζουν.
Μέσα σε αυτές τις αλλαγές είναι και αλλαγή στις γεύσεις.
Ο ανιψιός μου ο Ανδρέας είχε πιάσει φάσες και μου έδωσε να τις μαγειρέψω για τον θείο του.
Εγώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φάω κυνήγι πουλιών.
Τις μαγείρεψα χωρίς φυσικά να δοκιμάσω.
Υλικά
2 φάσες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κούπα μανιτάρια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 φύλλα δάφνης
μερικούς κόκκους μπαχάρι
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις φάσες και τις στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τις σοτάρουμε.
σβήνουμε με το κρασί,
Μόλις εξατμιστεί λιγάκι το κρασί προσθέτουμε και το κρεμμύδι,
Αφήνουμε να μαραθεί το κρεμμύδι και ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε για αρκετή ώρα γιατί το κυνήγι έχει σκληρό κρέας.
Προσέχουμε να συμπληρώνουμε νεράκι και προσθέτουμε και την δάφνη με το μπαχάρι.
Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά και αφού έχουν μαλακώσει οι φάσες προσθέτουμε το αλατοπίπερο και νεράκι να πάρει ξανά βράσει.
Θέλουμε να είναι περίπου 2 1/2 ποτήρια στην κατσαρόλα μας.
Ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά Μέχρι να απορροφηθούν αρκετά τα υγρά από το φαγάκι μας.
Σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα μέχρι να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό.
Σε όσους αρέσει αυτός ο μεζές καλή του όρεξη!!!!!