Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο
Υλικά για το ζυμαράκι
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
300 γραμ γάλα χλιαρό
300 γραμ νερό χλιαρό
1 κσ μέλι
1 κγ ζάχαρη
1 1/2 κγ αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
Υλικά για την γέμιση
1 κιλό πατάτες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια
150 γραμ Φιλαδέλφεια
150 γραμ φέτα Θρυμματισμένη
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένο πράσο
1 μικρο κομματάκι βούτυρο
3 κσ γάλα
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση ζύμης
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα και νερό.
Προσθέτουμε την ζάχαρη το μέλι και την μαγιά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός.
Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε το αλάτι το σπορέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη που κολλάει λιγάκι στα χέρια.
Ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω τα σκεπάζω και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι μου.
Εκτέλεση γεμίσεις
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
τις περνάμε από τον μύλο η΄με το εργαλείο του πουρέ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο την γαλοπούλα το κρεμμύδι το πράσο και τα σοτάρουμε.
Όταν έχουν μαραθεί αρκετά ρίχνουμε και το Φιλαδέλφεια.
Σε μια λεκανίτσα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος βάζουμε την φέτα και το αλατοπίπερο.
Εκτέλεση
Αν θέλουμε να τα κάνουμε στον φούρνο που θα βγουν σαν πατατοψωμάκια.
Λαδώνουμε το ταψί και κάνουμε μικρά μπαλάκια των 50 γραμμαρίων και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα.
Κλείνουμε από κάτω το ζυμαράκι και τα αραδιάζουμε με μικρά κενά ανάμεσά τους.
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού και λίγο γάλα.
Ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και τα βάζουμε στον φούρνο στους 50 μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Όταν έχουν φουσκώσει βάζουμε τον φούρνο στους 200 χωρίς να βγάλουμε καθόλου από μέσα τα πιτάκια μας.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
Όταν είναι να γίνουν στο τηγάνι που εγώ τα λατρεύω και νομίζω ότι είναι πολύ νοστιμότερα.
Ανοίγω μικρά πιτάκια με τον ίδιο τρόπο γεμίσω κλείνω από κάτω να γίνουν μια μπαλίτσα
Αλευρώνω ένα δισκάκι και ακουμπάω επάνω τα πιτάκια μου τα πιέζω λιγάκι και τα σκεπάζω να φουσκώσουν.
Βάζω σπορέλαιο στο τηγάνι και τα τηγανίζω μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι.
καλή επιτυχία!!!

Recent Recipes

Recent posts

Ρώσικη σαλάτα by Mairh

Posted on Oct - 10 - 2017

0 Comment

Λικέρ πεπόνι

Posted on Oct - 4 - 2017

0 Comment

Sponsors