Κέικ double

Κέικ double

Κέικ double

Υλικά
400 γραμ αλεύρι γοχ
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 lurpakc 250 γραμ
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
350 γραμ ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν
1 κγ υγρη βανιλια
1 σφηνάκι κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
1 κουτί πουράκια
100 γραμ all bran choco
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Στην συνέχεια βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού,
το κονιάκ,το αλάτι, και τέλος το αλεύρι μαζί με το μπεικιν.
Σε μια φόρμα μακρόστενη βουτυρωμένη βάζουμε λίγο από το μείγμα μας.
Αραδιάζουμε τα πουράκια εναλλάξ με το μείγμα μας.
Όσο μείγμα μας έμεινε θρυμματίζουμε τα all bran στην χούφτα μας.
Τα ρίχνουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε ελαφρώς.
Βουτυρώνουμε άλλη μια φόρμα και βάζουμε το δεύτερο μείγμα στην φόρμα.
ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Αν θέλουμε το ένα κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το δεύτερο με κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν μαρι.
Αν θέλετε να μείνουν τραγάνα τα πουράκια σας θα πρέπει να τα περάσετε από λιωμένη σοκολάτα.
Αλλιώς τα πουράκια μαλακώνουν και είναι σαν να έχετε σοκολάτα μέσα στο κέικ.