Μιλφέιγ θεϊκό
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλαουρ
2 αυγα
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ξύσμα λεμονιού
20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
ζάχαρη άχνη
σαντιγί KRE TORRE
ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ 500 ML
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφολιάτα σε ίσα μέρη ανάλογα το μέγεθος που θέλετε εσείς να κάνετε τα μιλφεαάκια σας.
Κάνετε πολλές τρύπες με το πιρούνι.
Βάζετε λαδόκολλα στο ταψί.
Ρίχνετε άχνη από την μια πλευρά στην σφολιάτα και την ακουμπάτε στην λαδόκολλα.
πασπαλίζετε ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.
ψήνετε στους 190 για 15 με 17 λεπτά.

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε το κορν φλαουρ την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το λιγο ξυσμα λεμονιου και το αλατι και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί μας
Χτυπάμε την KRE TORRE ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ 500 ML με 3 κσ ζάχαρη άχνη.
Την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν είναι κρύες η σαντιγί και η κρέμα ζαχαροπλαστικής
Παίρνουμε 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντιγί και την βάζουμε στην κρέμα μας.
χτυπάμε λιγάκι με το μιξεράκι μας να αφρατέψει η κρέμα μας.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε την μιλφέιγ μας τότε κάνουμε την συναρμολόγηση για να είναι τραγανή η σφολιάτα μας.
Αν τα φύλλα της σφολιάτας είναι πολύ φουσκωμένα μπορείτε να αφαιρέσετε λιγάκι από την μια πλευρά να κάνετε λίγο πιο λεπτό το φύλλο.
Τα κομματάκια που θα βγάλετε τα τρίβετε πάνω από την σαντιγί και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.
καλή σας επιτυχία!!!!
Την συνταγή την πήρα από Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας
και ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί δοκίμασα αρκετές συνταγές που δεν τις έχω βάλει στην σελίδα μου γιατί έμένα δεν μου άρεσαν.
πάντα ότι βάζω εδώ πρώτα το δοκιμάζω και αν μου αρέσει μόνο τότε το δημοσιεύω!!!!
Η κρέμα είναι συνταγή του παρλιάρου και την βρήκα μέσα στην δημοσίευση για την Μιλφέιγ
Συνταγή κρέμας!
https://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-zaxaroplastikis-tou-parliarou.html
Συνταγή Μιλφέιγ

ΜΙΛΦΕΙΓ..ΤΡΑΓΑΝΑ..ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ..ΑΕΡΙΝΑ..ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ…ΑΤΟΜΙΚΑ!!!1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΕΒΓΑΛΑ 6 ΜΕΓΑΛΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩ…

Posted by Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας on Dienstag, 14. März 2017

Recent Recipes

Recent posts

Ρώσικη σαλάτα by Mairh

Posted on Oct - 10 - 2017

0 Comment

Λικέρ πεπόνι

Posted on Oct - 4 - 2017

0 Comment

Sponsors