Κουνέλι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 ξυλάκι κανέλα
μερικούς κόκκους μπαχάρι
1 κγ ζάχαρη καστανή
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
150 γραμ κεφαλοτύρι σε κύβους
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνέλι και το αφήνουμε να στραγγίζει
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κουνέλι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε λιγάκι ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά την ντομάτα την ζάχαρη και σκεπάζουμε με ζεστό νεράκι.
Βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά κουνώντας συχνά την κατσαρόλα μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Όταν είναι να σερβίρουμε το φαγάκι μας το βάζουμε 5 λεπτά στην φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι για να μην μας λιώσει πολύ.
Συνοδεύετε υπέροχα με χοντρό μακαρόνι.
καλή επιτυχία.