Εξοχικό χ3
Ένα υπέροχο Κυριακάτικο φαγάκι για όλα τα γούστα.
Υλικά
1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
1 κιλό σπάλα χοιρινή σε μερίδες
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μερίδες
3 πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 μικρές ντομάτες χοντροκομμένες χωρίς τα σπόρια
3 καρότα περασμένα από το μουλτι
μπόλικο αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αν θέλετε βάζετε και 2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κρεατικά μας.
Τα βάζουμε σε μια γάστρα και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το τριμμένο καρότο, και το ελαιόλαδο.
Τους κάνουμε λίγο μασαζάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 160 – 170 για 3 ώρες χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου.
Μέτα τις 3 ώρες και αφού τα κρεατικά μας έχουν γίνει λουκουμάκι ξεσκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου αν έχουν μείνει υγρά στο φαγάκι μας.