Μανιτάρια φρικασέ
Υλικά
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα μικρά
1 χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
3 καρότα σε ροδελες
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια μικρά ή ένα μεγάλο
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια μας.
Τα χοντροκόβουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σταδιακά,
το ξερό κρεμμύδι το φρέσκο τον άνηθο τα καρότα τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τ αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και ρίχνουμε και το μαρούλι να σιγοβράζει.
Κοιτάζουμε αν θέλει άλλο λίγο νεράκι για να βράσουν τα υλικά μας σβήνουμε την φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Λιώνουμε το κορν φλάουρ στο λεμόνι και το προσθέτουμε και αυτό.
με μια κουτάλα βγάζουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο μας να πάρει μια καλή θερμοκρασία.
Σταματάμε το χτύπημα και περιχύνουμε το φαγάκι μας κουνώντας την κατσαρόλα δεξιά αριστερά.
Δεν βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα να μην μπουν υδρατμοί στο φαγάκι μας.
το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.