DSC09794 DSC09798 DSC09804 DSC09816 DSC09824 DSC09828 DSC09829

Μαρμελάδα σύκο by mairh
υλικά
για κάθε ένα κιλό καθαρισμένα σύκα θέλουμε
1/2 κιλό ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ αν είναι να καταναλωθεί από παιδάκια δεν το βάζουμε
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
χυμό από ένα λεμόνι αν είναι ζουμερό αλλιώς 2 λεμόνια
εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα μας πάνω κάτω στην συνέχεια τα κόβουμε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας από πάνω την ζάχαρη και το κονιάκ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 με 8 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους!!!!
όταν περάσει ο χρόνος αναμονής βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε περίπου μια ωρίτσα!!!!!!!!!!!
στην συνέχεια και αφού βράσουν καλά βάζουμε το ραβδομπλεντερ η στο μουλτι και πολτοποιούμε την μαρμελάδα μας ριχνουμε το λεμόνι την κανέλα και τα βράζουμε για ακόμα 3 λεπτακια και είναι έτοιμη!!!! την βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα και αποστειρωμένα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 100 με 120!!!! <<αν δεν ειναι πολύ δυνατή η φωτιά η μαρμελάδα μας δεν αφρίζει καθόλου>>

Recent Recipes

Sponsors