1 3 7

Σκορδαλιά πατάτα
800 γρ πατατες
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξίδι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατι
εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αρκετά αλατισμένο νερό μέχρι να τσιμπιούνται εύκολα.
τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
παίρνουμε λίγες λίγες τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο.
βάζουμε ένα κομματάκι πατάτα με το ξίδι και το σκόρδο στο μουλτι να το κάνουμε αλοιφή.
Ρίχνουμε στις πολτοποιημένες πατάτες και το μείγμα που χτυπήσαμε στο μουλτι.
προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι δοκιμάζοντας πάντα για να δείτε αν πρέπει να προσθέσετε αλατι ή ξίδι.

Recent Recipes

Sponsors