Τζατζίκι της Φανής
500 γραμ γιαούρτι
4 μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα
1 μετριο αγγούρι τριμμένο ή δυο μικρά
1 καροτάκι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια άνηθο
λίγο αλατάκι
και ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
εκτέλεση
Τρίβουμε στο ψιλό του τρίφτη το καρότο
Καθαρίζουμε τις φύτρες από το σκόρδο και το ψιλοτρίβουμε.
καθαρίζουμε το αγγούρι και το χοντροτρίβουμε
Στύβουμε σφιχτά το καρότο και το αγγούρι να μην έχουν υγρά.
Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι μαζί με το σκόρδο το ελαιόλαδο και το αλατάκι.
ψιλοκόβουμε λιγάκι άνηθο και τον προσθέτουμε και αυτόν μαζί με την μαγιονέζα στα υπόλοιπα υλικά.
ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας να ενωθούν και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν να το σερβίρουμε.