1 2 3 4 5 6 7 8

Τουρσί πράσινες ντομάτες
Υλικά
πράσινες ντομάτες
πιπεριές πράσινες
αλάτι χοντρό
από μια σκελίδα σκόρδο σε κάθε βαζάκι
μπαλσάμικο
χυμό λεμονιού
μερικούς κόκκους πιπεριού
σπορέλαιο
βρασμένο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε στα 4 ‘η και περισσότερα κομμάτια για να μπαίνουν εύκολα στα βαζάκια.
Κόβουμε τις πιπεριές σε δαχτυλάκια.
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας.

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και τουρσια!


Βράζουμε νερό και τ’ αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα βαζάκια μας με ντομάτες και λίγες πιπεριές.
Σε κάθε βαζάκι ρίχνουμε ένα κγ αλατι χοντρό, μια κσ μπαλσάμικο, μια κσ χυμό λεμονιού το σκόρδο τους κόκκους πιπεριού.
Γεμίζουμε τα βαζάκια με το νερό λίγο πριν τα χείλια του βάζου.
Τέλος βάζουμε λιγάκι σπορέλαιο να μην παγώνει στο ψυγείο και κλείνουμε καλά τα βαζάκια μας.
Μπορούν να μείνουν εκτός ψυγείου όμως είναι καλύτερα να τα βάλετε στο ψυγείο με τα καπάκια προς τα κάτω.
Μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα πάθουν τίποτα όσο καιρό και να τα έχετε.

Recent Recipes

Sponsors