Τάρτα μπισκότο σοκολάτα
Υλικά
400 γραμ μπισκότα της Βασούλας
Όταν υπάρχουν τόσο όμορφες συνταγές είναι κρίμα να κάνουμε τις τάρτες μας με μπισκότα του εμπορίου.
150 γραμ Κάσιους
160-180 γραμ βούτυρο
100 γραμ σταφίδες
350 γραμ κουβερτούρα
1 κσ βούτυρο
200 γραμ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Όταν κάνω μπισκότα πάντα κάνω δυο δόσεις να βγάζω και μια ταρτούλα να γλυκαθούμε.
Τρίβω τα μπισκότα στο μουλτι μαζί με τα κάσιους.
Λιώνω το βούτυρο και περιχύνω τα τριμμένα υλικά μου και τα ζυμώνω να πάει παντού το βούτυρο.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζουμε λαδόκολλα.
ρίχνουμε το μείγμα και πατάμε καλά να στρωθεί ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να παγώσει.
σε μπαιν μαρι λιώνω την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Βγάζουμε από το ψυγείο την τάρτα και ρίχνουμε τις σταφίδες και από πάνω την γκανάζ σοκολάτας.
Αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο και όταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε λίγη ώρα από το ψυγείο να ξεπαγώσει η βάση και να κόβετε εύκολα.