6 5 4 3 2 1

Αλμύρα τουρσί
Ένα χορταράκι που μοιάζει με το κρίταμο.
Είναι ένα υπέροχο τουρσάκι που ταιριάζει τελεία με την χωριάτικη και οχι μόνο.
Υλικά
1/2 κιλό αλμύρα
7 ποτήρια νερό
1 ποτήρι του νερού ξίδι
2 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
σπορέλαιο
αν θέλετε λίγο σκορδάκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από ξερά χορταράκια και πλένουμε καλά την αλμύρα μας
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό το ξίδι την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράζουν.
Μόλις πάρει βράσει το νερό ρίχνουμε την αλμύρα μας να βράσει για 5 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει.
Μετά από αρκετές ώρες βάζουμε την αλμύρα σε βαζάκια αποστειρωμένα.

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και τουρσια!


Γεμίζουμε το βαζάκια όχι όμως να πατήσουμε πολύ την αλμύρα.
Ρίχνουμε από πάνω με μια κουτάλα ζουμάκι από την κατσαρόλα αφήνοντας δυο δάχτυλα κενό.
Συμπληρώνετε το κενό με σπορέλαιο και αν θέλετε με μισή σκελίδα σκόρδο.
Κλείνετε τα βαζάκια και τα διατηρείται στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να την βάλετε πάνω από σαλάτα βγάζετε ένα δυο κοτσανάκια κρατάτε την άκρη που είναι σκληρή και με τα δυο δάχτυλα σπρώχνεται τα φρέσκα κομματάκια πάνω στην σαλάτα.

Recent Recipes

Sponsors